SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRILIKE
 
Ningbo: Veliki potencijal turističke suradnje između Kine i Hrvatske
Autor/izvor: Matej Balen
Datum objave: 13.06.2017. - 16:59:28
NINGBO - Ovih dana u Ningbou u kineskoj provinciji Zhejiang održan je Treći godišnji Tjedan suradnje u turizmu između Kine te zemalja centralne i istočne Europe.

Održano je šest tematskih događanja sa ciljem promicanja međusobne investicijske i trgovinske suradnje. Kao glavni cilj predstavljena je izgradnja čvrste platforme za suradnju na području industrije, kulture, trgovine te turizma, a sve u sklopu kineske inicijative “Jedan pojas, jedan put”. 

Tijekom sastanaka s predstavnicima zemalja centralne i istočne Europe, viceguvernerica provincije Zhejiang, Liang Liming, istaknula je turizam kao jaku polugu u promoviranju međusobne suradnje. Kao preduvjet za daljnji napredak navedene su potrebe za investiranjem u cestovnu i željezničku infrastrukturu, a naročito povećavanje broja direktnih letova između Ningboa i centralnoeuropskih destinacija, te otvaranje novih direktnih linija izmađu Ningboa te država poput Hrvatske koji trenutno nemaju izravan let s Kinom. 

U razgovoru s predstavnicima Hrvatske, viceguvernerica je naglasila potrebu za uspostavom dugotrajne suradnje, te definiranje specifičnih akcijskih programa u turizmu koji bi povećali zanimanje turista te ukupnu turističku posjetu. 

U razgovoru s državnim tajnikom u Ministrstvu turizma RH, Franom Matušićem, Liang Liming, spomenula je da grad Ningbo već dvije godine organizira program u turizmu pod nazivom “Stotine grupa i tisuće ljudi u posjeti centralnoj i istočnoj Europi”, koji je rezultirao posjetom od preko 200 turističkih grupa te 5000 turističkih posjeta samo iz grada Ningboa prema tom dijelu Europe. Od ove godine, ovaj program će se dodatno razviti u smjeru promoviranja različitih tipova turizma, poput kulturnog turizma kako bi se kineskim turistima približile dosad nedoživljene i neposjećene turističke atrakcije i destinacije. 

“Kroz suradnju u turizmu, naše dvije zemlje mogu postići visoku razinu međusobnog razumjevanja i poštovanja”, istaknula je viceguvernerica Liang.