SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRESUDA
 
Ninoslav Pavić oslobođen optužbe za klevetu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.03.2015. - 13:49:29
ZAGREB - Bivši većinski vlasnik Europapress Holdinga (EPH) Ninoslav Pavić u četvrtak je na zagrebačkom Općinskom sudu oslobođen optužbe za klevetu u sporu koji je protiv njega pokrenuo mali dioničar Slobodne Dalmacije Hrvoje Šimić.
Šimić, koji godinama osporava EPH-ovo preuzimanje Slobodne Dalmacije, teretio je Pavića da ga je u intervjuu tjedniku Lider u srpnju 2011. oklevetao i uvrijedio te isto učinio dostupnim velikom broju građana jer je njegove izjave prenijela Slobodna Dalmacija.

"Mi smo prijavili Šimića za reketarenje i prijetnje. I umjesto da Ravnateljstvo policije ispita naše prijave, ono je prigrlilo Šimića i sve okrenulo protiv nas. Taj čovjek već 12 godina reketari Slobodnu Dalmaciju i traži 50 milijuna kuna na ime nepostojećeg duga, a u svim svojim sudskim procesima koje je pokrenuo protiv nas, a ima ih sedamdesetak, traži oko 400 milijuna kuna. Taj je čovjek podnio šest kaznenih prijava protiv 'Slobodne' iako imamo pravomoćnu presudu da mu je 'Slobodna' dala više nego što je trebala", izjavio je Pavić Lideru.

Šimić je zbog tih Pavićevih riječi tražio kaznu od 150 dnevnih dohodaka, pola milijuna kuna naknade štete, ispriku i javno objavljivanje osuđujuće presude bez komentara.

Tijekom procesa Pavić je izjavio da je izraz "reketarenje" primjeren u kontekstu brojnih optužbi, prijedloga kaznenih prijava protiv EPH, Slobodne Dalmacije i njega osobno koje je pokretao Šimić.

Sutkinja Općinskog kaznenog suda Ana Kovačić je na izricanju presude rekla da Paviću nije dokazana namjera klevete nego je u javnom istupu imao namjeru zaštititi osobne interese, ali i interese tvrtke kojoj je donedavno bio većinski vlasnik.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.