SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STRATEŠKI
 
Nissan sprema jeftiniji model za indijsko tržište pod brendom Datsun
Autor/izvor: SEEbiz / Agencije
Datum objave: 24.07.2012. - 22:30:16
NEW DELHI - U pokušaju da se natječe sa nemilosrdnom kunkurencijom tri najveća proizvođaca vozila u Indiji, japanski Nissan radi na uvođenju novog modela za indijsko tržište pod brendom Datsun, koji bi trebalo da ima premijeru početkom 2014.
Indijski mediji podsjećaju da su glavni proizvođači automobila u toj zemlji Maruti Suzuki, Tata Motors i Hyundai. Konkurentan Datsun automobil nadmetat će se u cjenovnoj kategoriji vozila od 3.600 do 7.000 dolara.

Upravo je u ovoj kategoriji najprodavanije vozilo u Indiji, model Alto od proizvođača Suzuki Maruti. Hyundai u ovoj kategoriji ima model Eon, a Tata Motors - Indicu.

Predstavnici Nissana objavili su da planiraju do 2014. predstaviti dva različita modela u ovoj kategoriji vozila, dok će gledati da dodatno obogate ponudu vozila sa sličnim cijenama.

Brend Datsun proizvodit će se u pogonu Renault-Nissana u gradu Chenaju (Madras).

Na razvijenim tržištima poput Sjedinjenih Američkih Država, Japana i zapadne Europe brend Datsun se neće pojavljivati. Proizvodi marke Datsun će imati jedinstvenu i zasebnu platformu, kao i tehnologiju. Ova vozila će biti prilagođena potrebama indijskog tržišta s minimalnim ambicijama za izvoz.

Datsun vozila će biti namijenjena kupcima koji prvi put kupuju vozilo, korisnicima polovnih vozila, kao i vozačima motora.