SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BUDUĆNOST AGROKORA
 
Nizozemsko društvo Aisle Dutch TopCo preuzima dio Mercatora
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 27.05.2018. - 08:48:22
LJUBLJANA - Prema nacrtu nagodbe, koji je objavila izvanredna uprava Agrokora, nova nizozemska tvrtka preuzet će Mercatorove dionice od najvećeg vjerovnik ruske Sberbanke. 

Nova matična tvrtka Agrokora bit će Aisle Dutch TopCo, holding sa sjedištem u  Nizozemskoj, koja će preuzeti poslovanje poduzeća bez obaveza nastalih prije otvaranja postupka izvanredne uprave.  Ova tvrtka će od ruske Sberbanke preuzeti za sada nepoznat broj dionica Mercatora, prenosi RTV Slovenije. 

Nije poznato ni što će Rusi od koncerna dobiti u zamjenu. U vanrednoj upravi su uvjereni da će vjerovnici s konačnom nagodbom biti zadovoljniji nego što su bili u predstečajnom postupku. 

O konkretnim brojkama dokument izvanredne uprave ne govori, kao ni o iznosima nagodbe za pojedine dobavljače i vjerovnike. Očekuje se uskoro objavljivanje popisa koji opovrgava glasine da je izvanredna uprava bila naklonjenija jednim dobavljačima u odnosu na druge. 

Izvanredna uprava Agrokora ima mjesec i pol vremena da postupak nagodbe dovede do kraja, a pritisak dobavljača i vjerovnika raste.