SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REGULATIVA
 
Njemačka želi bolju kontrolu, ali ne i isključenje Huaweija
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.02.2019. - 20:04:58
BERLIN – Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer želi promijeniti njemački zakon o telekomunikacijama kako bi se stroži propisi primjenjivali na sve strane dobavljače, prema saznanjima medijske mreže RND.

Pozivajući se na izjave sudionika sastanka njemačkih konzervativaca i socijaldemokrata, koji zajedno čine „veliku koaliciju“ u parlamentu, RND je izvijestio da je Seehoferov cilj prvenstveno bolja kontrola kineske telekomunikacijske kompanije Huawei, a ne njeno isključivanje s njemačkog tržišta, prenosi Reuters.

Njemačka vlada dodatno će se konzultirati s telekom operaterima i dobavljačima prije nego odluči hoće li dopustiti da kineske tvrtke, kao što su Huawei Technologies, sudjeluju u izgradnji budućih 5G mobilnih mreža, rekao je visoki izvor.

Odluka ne treba očekivati u sljedeća dva tjedna, dodao je izvor, nakon što su ministri prošlog tjedna razmotrili to pitanje u kontekstu poziva SAD-a europskim saveznicima da isključe kineske kompanije zbog nacionalne sigurnosti.

Neki vladini i industrijski lideri nadaju se da će se iznjedriti jasan stav o temeljnim pravilima za 5G prije nego što Njemačka iraspiše natječaj za izgradnju mreža sljedeće generacije na dražbi radiofrekvencijskog spektra koja se očekuje krajem ožujka.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.