SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PUTOVANJA
 
Njemački turisti zanemarili terorističke prijetnje i grčku krizu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.11.2015. - 16:50:50
BERLIN - Njemačko tržište putovanja ostvarilo je solidan rast u proteklih 12 mjeseci unatoč prijetnjama koje turističkom sektoru predstavljaju globalni terorizam i grčka financijska kriza, poručeno je u četvrtak s godišnjeg sastanka udruženja te industrije.
Prodaja putovanja porasla je tri do četiri posto u fiskalnoj godini koja je završila 31. listopada, objavilo je u četvrtak Njemačko udruženje organizatora putovanja (DRV) na godišnjem sastanku u Lisabonu.

Rast je prema podacima DRV-a najvećim dijelom pokretala potražnja za kružnim i putovanjima na udaljena odredišta.

"Nijemci su svjetski šampioni putovanja - troše na strana putovanja više nego ijedna druga zemlja, nekih 65 milijardi eura godišnje", konstatirali su u DRV-u.

Veće plaće, niska stopa nezasposlenosti i solidna gospodarska izvedba kombinacija je čimbenika koji ohrabruju Nijemce na potrošnju u ovoj godini. Poboljšano stanje u njemačkom gospodarstvu također je pomoglo otkloniti zabrinutosti u vezi nove terorističke prijetnje i po pitanju negativnih posljedica grčke krize po gospodarstvo u planiranju putovanja.

Ukupni prihodi njemačke industrije putovanja u 12-mjesečnom razdoblju do 31. listopada uvećani su oko milijardu eura, premašivši 27 milijardi eura, objavili su iz DRV-a.