SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Nokia najavljuje zapošljavanja u sektoru istraživanja i razvoja u Francuskoj
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 03.10.2017. - 09:34:22
PARIZ - Nokia je potvrdila svoju predanost otvaranju radnih mjesta u području razvoja i istraživanja u Francuskoj, kazao je državni tajnik u francuskom ministarstvu gospodarstva, iako će finski proizvođač telekomunikacijske opreme i dalje moći ukinuti na stotine radnih mjesta u drugim područjima. 

Kada je početkom 2016. kupila francusko-američku kompaniju Alcatel-Lucent, Nokia se obvezala zaposliti 500 ljudi u razvoju i istraživanju te zadržati trenutnih 4.200 zaposlenih dvije godine.

Početkom prošlog mjeseca objavila je planove o ukidanju 600 radnih mjesta u središnjici i službama za podršku do kraja 2019. godine, a sindikati i francuska vlada su izrazili sumnju hoće li ovi rezovi predstavljati kršenje ranije dogovorenog.

"Postavljena je vrlo jasna obveza: nema ukidanja 4.200 radnih mjesta ... i nešto što je također važno, ukupno 2.500 radnih mjesta u istraživanju i razvoju prije kraja 2018.", izjavio je u ponedjeljak državni tajnik u ministarstvu gospodarstva Benjamin Griveaux nakon sastanka sindikata i čelnika francuske podružnice Nokie, koji je trajao dulje od tri sata.

Sindikalisti kažu da bi se proces provedbe planiranog ukidanja 600 radnih mjesta trebao nastaviti u roku 10 dana.
Nokia će do kraja ove godine otvoriti 330 od obećanih 500 radnih mjesta u području istraživanja i razvoja, dodali su sindikalisti.

Trenutni francuski predsjednik Emmanuel Macron je kao ministar gospodarstva 2015. i 2016. godine nadgledao sklapanje posla s Nokiom te ga odobrio, dok se finska tvrtka obvezala stvoriti nova radna mjesta u istraživanju i razvoju te do siječnja 2018. zadržati 4.200 zaposlenih.
Tada se našao pod udarom kritika zbog dopuštanja akvizicije nečeg što se smatralo 'narodnim blagom'. 

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.