SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
5G
 
Nokiji 500 milijuna eura kredita EIB-a za razvoj 5G mreže
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 28.08.2018. - 09:06:00
HELSINKI - Europska investicijska banka potpisala je u okviru Plana ulaganja za Europu ugovor o kreditiranju vrijedan 500 milijuna eura s Nokiom.

Nokia će zahvaljujući tom kreditu ubrzati istraživanje i razvoj tehnologije 5G, nove generacije mobilnih telekomunikacija.

Jamstvo za kredit daje Europski fond za strateška ulaganja (EFSU), središnji element Plana ulaganja za Europu. Tehnologija 5G trebala bi korisnicima ponuditi veće brzine, visok stupanj povezivosti, desetogodišnji autonomni rad senzora te iznimno responzivne i pouzdane mreže.

„Da bi Europa mogla u potpunosti prihvatiti nove tehnologije i iskoristiti njihove prednosti, potrebna su kontinuirana ulaganja. Plan ulaganja u tome može odigrati ključnu ulogu. Iznimno mi je drago što ćemo na temelju potpisanog ugovora Planom ulaganja poduprijeti Nokijina istraživanja i razvoj u više europskih zemalja te unaprijediti razvoj tehnologije 5G", rekao je potpredsjednik Nokije zadužen za zapošljavanje, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrki Katainen.