SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TUŽILAŠTVO
 
Nova istraga protiv Atlas i IBM banke
Autor/izvor: SEEbiz / investitor.me
Datum objave: 27.12.2018. - 08:44:32
PODGORICA - Specijalno državno tužilaštvo otvorilo je još jednu istragu o poslovanju Atlas i Invest banke Montenegro, u sklopu koje je privedena i saslušana izvršna direktorica IBM, Biljana Bašović, javlja TV Vijesti.

Njihov sagovornik, blizak istrazi, kaže da je Bašović samo prva osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja. Istražitelji nijesu zatvorili ni spisak osumnjičenih u Atlas banci.

Do sada se sumnjalo da je nezakonito pribavljeno oko 550.000.000 eura, ali postoje indicije da je ta suma veća za 300.000 eura.

Podsjetimo, Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je zbog toga krivične prijave protiv 174 osoba i firmi, a među osumnjičenima je i šest bivših i sadašnjih službenika Atlas banke.

U istrazi je otvoreno i pitanje da li je Centralna banka Crne Gore imala nadležnost da reaguje i spriječi izvršenje tog krivičnog djela, te će se odgovorni tražiti i u njihovim redovima.

CBCG je nakon otvaranje istrage uvela prinudnu upravu u Atlas i IBM, dok je predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević optužio tužilaštvo i Centralnu banku da hoće da unište njegove banke.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.