SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KAŠNJENJE
 
Novi asfalt za Grobnik kasnit će godinu dana
Autor/izvor: SEEbiz / Automania
Datum objave: 26.07.2017. - 08:28:23
RIJEKA - Automotodrom Grobnik pamti i svoje svjetski poznate dane, a cijelo ovo vrijeme jedna je na žalost konstanta, stari grubi asfalt koji je naširoko poznat kako jako 'jede' gume. 

Dobro i loše, ali gumari se uvijek redovito na svim utrkama drže za glavu ili trljaju rukama zbog prodaje novih guma, sve ovisi o tipu natjecanja. Da i danas se vozi po asfaltu na stazi Automotodroma Grobnik koji je star 39 godina. Zato je uprava Automotodroma Grobnik odučila ipak ove godine obnoviti asfalt koji bi bio znatno manje grub.

Tako je utrka za Nagrada grada Kastva trebala ući u povijest Automotodroma Grobnik, jer trebala je biti posljednja automobilistička službena bodovna utrka održana na 39 godina starom sloju asfalta grobničke 'ljepotice' na čijoj rekonstrukciji radovi su trebali krenuli u srpnju. Na službenim stranicama Automotodroma Grobnik bilo je objavljeno kako su radovi započeli i kako je 17. srpnja započeo proces nanošenja novog sloja asfalta, a uprava Automotodroma je predviđala kako bi sve trebalo biti gotovo do 13. kolovoza. No, do toga nije došlo… Sigurno se pitate, a gdje je zapelo?

- Obavještavamo Vas da smo kompletna financijska sredstva za asfaltiranje i obnovu piste osigurali i izabrali izvođača radova. Izabrani izvođač radova nije dao valjanu garanciju datuma završetka radova prema roku iz tendera, već je produljio rok do sredine rujna 2017.g. Za Automotodrom Grobnik zbog već preuzetih obveza prema našim klijentima to nije prihvatljivo. Zbog toga je početak izvršenja radova odgođen. Za sezonu 4mj - 11mj, 2018.g pista će biti u potpunosti obnovljena i asfaltirana, priopćili su iz Automotodroma Grobnik.