SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRGOVINA NAFTOM
 
NST izgubila licencu, Montenegro Bonus dobio
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.11.2018. - 19:38:52
PODGORICA - Regulatorna agencija za energetiku (RAE) oduzela je bjelopoljskoj kompaniji NST licencu za obavljanje djelatnosti trgovine na veliko naftnim derivatima.
Regulator je NST-u naložio da vrati licencu.

Kompanija NST je osnovana 2013. godine i bavi se veleprodajom naftnih derivata. Njen cilj je rast prodaje i pozicioniranje na tržištu naftnih derivata.

RAE je donijela i odluku da se cetinjskom Montenegro Bonusu izda licenca za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata transportnim sredstvima.

"Licenca se izdaje na period od 20. septembra ove godine do 11. septembra 2023. godine, do kada je i rok važenja Ugovora o ustupanju na korišćenje autocistijerne za prevoz naftnih derivata", navodi se u odluci RAE.

Regulator je takođe izdao licencu za obavljanje djelatnosti trgovine na malo tečnim naftnim gasom Eko Petrolu iz Danilovgrada.

Licenca se izdaje na period od deset godina, odnosno do 20. septembra 2028. godine.

"Imalac licence je dužan da, ako namjerava da nastavi sa obavljanjem licencirane djelatnosti i nakon isteka važenja licence, podnese zahtjev za izdavanje nove, 60 dana prije isteka važenja licence", dodali su iz RAE.

Regulator je istoj kompaniji izdao i licencu za obavljanje djelatnosti trgovine na malo naftnim derivatima.