SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STEČAJ SVE BLIŽE
 
Odbijena žalba Tehnike, ništa od predstečajnog postupka
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 28.09.2018. - 19:32:40
ZAGREB - Tehnika je izvijestila kako je Visoki trgovački sud odbio njezinu žalbu kao neosnovanu te potvrdio rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu od 22. kolovoza kojim je odbačen prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka.

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Ante Galić u rješenju od 22. kolovoza odbacio je zahtjev za uvođenje predstečaja u Tehniku jer sud u razmatra otvaranje stečaja u toj tvrtki.

Uprava Tehnike je potkraj kolovoza izvijestila radnike da plaće neće biti jer je račun kompanije blokiran, te da se mogu nadati da će se to primijeniti kad sud odgovori na njihov zahtjev za otvaranjem predstečajne nagodbe što bi im trebalo deblokirati račun, što je preduvjet za isplatu plaće. Poručili su i da rade na naplati potraživanja kako bi se osigurala sredstva za isplatu plaća i nadaju se da će se nakon odluka suda to dogoditi do kraja mjeseca.

Na zahtjev za otvaranje predstečajne nagodbe uprava Tehnike se odlučila jer jedino tako može deblokirati račun koji joj je blokirao alžirski investitor aktiviranjem bankarskog jamstva nakon što je prethodno jednostrano raskinuo ugovor o gradnji bolnice u Alžiru, što je projekt na kojem je Tehnika radila s Ingrom i vrijedan je 56 milijuna eura.

Dionicama Tehnike (ZSE:THNK-R-A) jučer i danas se nije trgovalo, a posljednja registrirana cijena u srijedu je iznosila 60 kuna.