SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTENCIJALNA ULAGANJA
 
Održana sjednica međuvladina povjerenstva Hrvatske i Turkmenistana
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 31.03.2014. - 19:06:00
Zadnja izmjena: 31.03.2014. - 19:08:59
ZAGREB - Na preliminarnoj sjednici međuvladina povjerenstva za gospodarsku suradnju Hrvatske i Turkmenistana, na kojoj su bili i potpredsjednici vlada za gospodarstvo dviju zemalja Branko Grčić i Satlyk Satlykov, a održana je u ponedjeljak u Zagrebu, razmotreni su daljnji načini suradnje dviju zemalja i najavljeno konkretiziranje te suradnje potpisivanjem ugovora, priopćeno je u ponedjeljak iz vlade.
Dvojica dužnosnika razgovarala su o suradnji u područjima vanjskih poslova, poduzetništva, gospodarstva, pomorstva-prometa-infrastrukture, poljoprivrede, kulture, obrazovanja, turizma i financija.

Tijekom trodnevnog posjeta 12-članog turkmenistanskog izaslanstva predviđen je i susret s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem te ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašom Dončićem.

Tijekom posjeta Hrvatskoj članovi turkmenskog izaslanstva posjetit će nekoliko hrvatskih tvrtki s kojima su već ostvareni kontakti tijekom prijašnjih susreta: Uljanik, Monter – strojarske montaže, Gredelj i Ericsson Nikola Tesla.

Posjet visokog turkmenistanskog izaslanstva dio je višemjesečnih napora za intenziviranjem gospodarske suradnje Hrvatske s ovom rastućom svjetskom ekonomijom, a slijedom izraženog velikog interesa hrvatskih kompanija za nastupom na turkmenskom tržištu.

Podsjetimo, prije mjesec dana tvrtka Agens dogovorila je posao vrijedan 10 milijuna eura u Turkmenistanu. Posao je dogovoren prilikom posjeta delegacije hrvatskih gospodarstvenika, CSEBA-e i bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića toj azijskoj državi.