SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
EPILOG
 
Odvjetnička komora odbacila prijavu protiv Šavorića
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.01.2019. - 09:19:36
ZAGREB - Hrvatska odvjetnička komora, nakon višemjesečnog postupka odbacila je prijavu protiv odvjetnika Borisa Šavorića, jednog od članova neformalne radne skupine poznate pod imenom Borg koja je pisala Lex Agrokor, neslužbeno doznaje N1 televizija.

U postupku koji se vodio, Odvjetnička komora odbacila je prijavu, iako je ruska VTB banka u svom stavu zastupala mišljenje da je odvjetnik Šavorić prekršio odvjetničke odredbe.

Naime, odvjetnik Šavorić istodobno je bio pravni zastupnik VTB banke, i član Borg skupine koju je oformila Martina Dalić da joj pomogne u izradi Lex Agrokora, te je time bio u sukobu interesa.

Odvjetnička komora zatražila je mišljenje o ovom slučaju od Vlade RH, USKOK-a i VTB banke. USKOK je u svojem mišljenju naveo da o slučaju Lex Agrokor i skupine Borg nije pokrenut nikakv postupak državnog tužiteljstva. VTB banka je u svojem stavu zastupala stav da je odvjetnik Šavorić kriv jer je istodobno zastupao i VTB banku i bio član radne skupine.

Odvjetnička komora je zatražila od VTB banke i dostavu punomoći o zastupanju, ali prije nego što je VTB dostavio tražene dokumente, postupak je obustavljen i prijava odbačena uz obrazloženje da VTB nije na vrijeme dostavio zatražene dokumente.