SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
One UI: Samsung predstavio novo korisničko sučelje
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 08.11.2018. - 09:13:21
SEUL - Samsung je na svojoj developerskoj konferenciji u San Franciscu predstavio novo korisničko sučelje za mobilne uređaje. Tako nakon već duboko ukorijenjenog TouchWiza koji je potom krajem 2016. godine promijenio ime u Samsung Experience, sada stiže novo korisničko sučelje One UI.

Novo sučelje je razvijano u suradnji s Googleom i Android developerskom zajednicom s ciljem stvaranja što lakšeg i optimalnijeg sučelja, pri čemu će najrelevantniji sadržaj biti smješten na donjoj polovici zaslona. To se odnosi na izbornike aplikacija kao i skočne prozore, što bi navodno prema Samsungu trebalo poboljšati korisničko iskustvo i uporabu uređaja jednom rukom.

Što se tiče vizualnog izgleda sučelja spominju se novosti od obnovljenog zaslona za otključavanje, preko novog dark mode načina rada pa sve do modificiranih fontova te ikona aplikacija i redizajna samih aplikacija.

Najveća novost je prilagođenost ovog sučelja budućem Samsungovom Infinity Flex Display mobilnom uređaju sa savitljivim zaslonu,

Samsung poziva vanjske developere na suradnju u razvoju aplikacija. Uz predstavljanje novog korisničkog sučelja Samsung je najavio i dolazak Android Pie nadogradnje s uključenim One UI-jem na Galaxy S9, Galaxy S9%2B i Galaxy Note 9, ona stiže u siječnju iduće godine.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.