SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMERIČKO TRŽIŠTE
 
Oprezno trgovanje na Wall Streetu uoči Powellova govora
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 23.08.2019. - 07:57:20
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak ključni indeksi bilježili tek blage promjene, u inače opreznom trgovanju jer investitori čekaju što će o stanju gospodarstva i kamatnim stopama reći predsjednik američkog Feda Jerome Powell krajem tjedna u Jackson Holeu.

Dionice tehnoloških kompanija i banaka najviše su doprinijele dobicima, jer su investitori pozdravili još jednu rundu ohrabrujućih poslovnih rezultata korporacija.

Ulagači ističu da zapisnik s prošle sjednice odbora za monetarnu politiku američke središnje banke potvrđuje sve raširenije procjene da u Fedu nisu skloni pokrenuti ambiciozni ciklus sniženja ključnih kamatnih stopa u predstojećim mjesecima.

Zapisnik je pokazao podijeljena mišljenja Fedovih dužnosnika o tome trebaju li snižavati ključne kamatne stope. Jedinstveni su pak u želji da pokažu da su ih spremni sniziti.

U Europi, međutim, dionice su jučer bile u padu, nakon što je njujorška agencija "Blumberg" prenela da je njemačka centralna banka (Bundesbanka) odbacila mogućnost uvođenja fiskalnih poticaja, iako očekuje novi pad njemačke ekonomije u tekućem kvartalu.