SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Oproštajno pismo Slobodana Praljka
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 01.12.2017. - 08:07:05
ZAGREB - Pravomoćno osuđeni ratni zločinac Slobodan Praljak, koji je nakon izricanja presude u haškoj sudnici pred kamerama izvršio samoubojstvo ispivši bočicu otrova, ostavio je oproštajno pismo.

"Ne želim groba, ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju", stoji, između ostalog, u oproštajnom pismu, koje je Slobodan Praljak poslao u svoj dom na zagrebačkom Kraljevcu još prije dvije godine s uputom da se otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti, a nju je na kraju sam izazvao popivši nakon izricanja presude u haškoj sudnici bočicu otrova pred kamerama.

Odmah nakon izricanja presude, a netom prije nego što je "digao ruku na sebe" poručio je: "General Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem ovakvu presudu".

Prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, koji donosi Praljkovo pismo, na najcrnji scenarij bio je spreman još prije dvije godine, kada je i krenuo u razradu svojeg samoubilačkog plana, a o njemu, kako se čini, ni njegovi prijatelji pa ni članovi njegove najuže obitelji nisu znali ni najmanju sitnicu.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.