SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Orlić: Kineski investitori raspituju se za ulaganja u Dubrovniku i okolici
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.05.2018. - 08:50:30
DUBROVNIK - Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić za Dubrovački dnevnik je kazala kako prema njezinim saznanjima niti jedna tvrtka iz Grada nije za sada iskazala interes, no dodala je kako se svi zainteresirani mogu javiti u dubrovačku komoru gdje će mi pružiti potrebne informacije i podršku.

Prema njenom mišljenju, najveće šanse imaju građevinske tvrtke koje bi zajednički nastupile udružene kao konzorciji budući kako samostalno nemaju kapaciteta za tako velike projekte.

Inače, procjenjuje se da bi hrvatske kompanije mogle isposlovati i do 40 posto udjela u realizaciji projekta Pelješkog mosta. Zasigurno pred hrvatskim, ali i dubrovačkim kompanijama su pregovori u kojima će morati pokazati zainteresiranost, konkretne korake i kvalitetan program.

Što se tiče kapaciteta za ulaganja u Hrvatsku, Orlić je kazala kako su Kinezi već iskazali interes za investicije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tako su, naglasila je, čim je nedavno potpisan ugovor za gradnju Pelješkog mosta, delegacije iz Kine počele istraživati tržište te obavljati razgovore s predstavnicima Županijske komore.