SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZABRANA
 
Osnivaču Tuša zabrana raspolaganja nepokretnom imovinom
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.02.2018. - 13:42:00
Zadnja izmjena: 07.02.2018. - 17:51:21
LJUBLJANA - Nekoć najbogatijem Slovencu, poduzetniku Mirku Tušu, imovina je sudskom odlukom zamrznuta na zahtjev tužiteljstva zbog njegovih spornih postupaka prilikom prodaje Tuševih tvrtki i robnih marki, kad su tvrtku Tuš zbog prezaduženosti i potrebe restrukturiranja preuzele banke i vjerovnici, navode u srijedu slovenski mediji.

Tuš je osumnjičen da je mimo znanja banaka prilikom prodaje robnih marki Tušmobil stekao najmanje 1,25 milijuna eura protupravne imovinske koristi jer je od Telemacha, kupca Tuševe divizije za mobilnu telefoniju, primio velika sredstva koja su, nakon što su najprije doznačena na račune u Luxemburgu i Hong Kongu, došla na bankovni račun Mirka Tuša i njegove supruge.

Banke vjerovnice su od novog vlasnika Tušmobila svojedobno dobile većinu od dogovorenih 110 milijuna eura, ali je Mirko Tuš mimo njihova znanja na sebe osobno prenio pravo na robnu marku Tušmobil, zbog čega mu je novi vlasnik Tušmobila posredno navodno isplatio 29 milijuna eura, navode Slovenska televizija i portal Siol.net.
Tužbu protiv Tuša zbog zloporabe ovlasti i pronevjere podnijele su Nova Ljubljanska banka (NLB), SID banka i Gorenjska banka, a istraga protiv bivšeg vlasnika još nije u cijelosti završena.

Dosadašnji pokušaji da se trgovački lanac Tuš proda stranom investitoru koji bi ga dokapitalizirao nisu uspjeli, ali u vladi i dalje postoje zamisli o mogućem spajanju Tuša i Mercatora ako bi u oba slučaja došlo do njihova vlasničkog restrukturiranja, navode neki slovenski mediji.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.