SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SJEDNICA
 
Otkazana sjednica Uprave i NO-a Petrokemije
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 04.10.2018. - 09:29:32
KUTINA - Sjednica Uprave i Nadzornog odbora najavljena za srijedu 3.10.2018. na kojoj se, uz ostalo, trebalo razmatrati donošenje Odluke o provođenju postupka povećanja temeljnog kapitala ulozima u pravima, ulozima u novcu te utvrđivanju pravila alokacije novih redovnih dionica, sukladno odlukama Glavne skupštine Društva od 9. srpnja 2018. odgođena jezbog spriječenosti članova Nadzornog odbora.

O novom terminu održavanja sjednice Društvo će informirati investicijsku javnost sukladno propisima.

Prije desetak dana, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) ocijenila je dopuštenom koncentraciju kojom bi Ina i Prvo plinarsko društvo (PPD) ulaganjem u dokapitalizaciju Petrokemije, a putem društva posebne namjene Terra mineralna gnojiva (TMG), neizravno stekli zajedničku kontrolu nad kutinskom tvrtkom, izvijestili su u srijedu iz Agencije.

"U provedenom postupku je utvrđeno da je riječ o zajedničkom ulaganju Ine i PPD-a u dokapitalizaciju Petrokemije putem tvrtke TMG, u kojoj Ina i PPD imaju po 50 posto udjela. TMG će po provedbi predložene transakcije držati minimalno 50 posto plus jednu dionicu Petrokemije, na koji će način prijavitelji koncentracije ostvariti neizravnu zajedničku kontrolu nad Petrokemijom", ističe se u priopćenju Agencije.

Svrha dokapitalizacije je prikupljanje sredstava za investicije koje osiguravaju i unaprjeđuju proizvodnju, restrukturiranje i financiranje tekućeg poslovanja.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.