SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HOTELI
 
Otvoren Valamar Isabella Island Resort
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 09.06.2015. - 21:36:25
POREČ - U Poreču je uz prisutnost više od 400 visokih i uglednih gostiju svečano otvoren Valamar Isabella Island Resort 4*, luksuzni obiteljski resort i najveća ovogodišnja investicija u hrvatskom turizmu.
Vodeća turistička tvrtka Valamar Riviera uložila je 250 milijuna kuna u povećanje konkurentnosti Poreča kao turističke destinacije, gradnjom novih i obnovom postojećih objekata na otoku Sveti Nikola.

Svečanom otvorenju Valamar Isabella Island Resorta 4* nazočio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, ministar turizma Darko Lorencin i mnogi drugi brojni gosti.

Ministar turizma Darko Lorencin u prigodnom obraćanju najavio je kako će investicije u turistički sektor Hrvatske ove godine iznositi čak pola milijarde eura, pa će se samo na Jadranu otvoriti oko 25 novih ili potpuno obnovljenih hotela, što je najviše u više od deset godina.

„Jedna od najvećih ovogodišnjih investicija je ovaj luksuzni obiteljski hotel Isabella Island Resort kompanije Valamar Riviera na otoku Sveti Nikola koji će dodatno osvježiti postojeću ponudu Poreča, odnosno cijele Istre te pridonijeti privlačnosti Hrvatske kao destinacije koja pruža odmor visoke kvalitete u svim segmentima. Valamar je ustrajan u investicijama i doprinosi dinamici investiranja koja nam je zadana u Strategiji razvoja turizma i koju priželjkujemo. Vlada Republike Hrvatske radi na uspostavi bolje investicijske klime kroz mjere o poreznim olakšicama za strateške investicije kao i kroz HBOR. Danas nema turističkog projekta u Hrvatskoj koji nije realiziran bez pomoći HBOR-a“, rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

Valamar Isabella Island Resort **** ima ukupno 334 smještajne jedinice kategorije četiri zvjezdice, a gosti mogu birati smještaj u luksuznim apartmanima u obnovljenom dvorcu Isabella, vilama i apartmanima Isabella Villas ili Miramare te hotelu Isabella. Na raspolaganju su im, osim šest vrsta otočkih plaža, mnoštvo sportskih sadržaja, luksuzni restorani, wellness centar i objekti za kongresni turizam i događanja.

"Valamar Isabella Island Resort pravi je primjer uspjeha mjera povoljnog financiranja putem kreditnih linija HBOR-a i poreznih olakšica za strateške investicije, jer je omogućio zapošljavanje 250 ljudi, uz 750 ljudi koji su dvije godine radili na izgradnji objekta. Dok je ukupna vrijednost poreznih olakšica i povoljnijeg financiranja 90 do 100 milijuna kuna, u javne proračune će se kroz deset godina po raznim osnovama sliti oko 260 milijuna kuna", istaknuo je Željko Kukurin, novi predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Potpredsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere i dosadašnji predsjednik Uprave Franz Lanschützer istakao je kako je Valamar Isabella Island Resort kruna višegodišnjeg napora da se stvori objekt koji će objediniti želje gostiju, potrebe tržišta, Poreča i Istre kao destinacija, zaštitu prirode, očuvanje povijesti i poštivanje urbanističkih zasada, uz održiv proračunski okvir. Dodao je kako je Valamar u hrvatski turizam u proteklih 12 godina uložio preko 2,4 milijarde kuna, što ga čini jednim od najvećih i najznačajnijih investitora na Jadranu.

Valamar Riviera d.d. Poreč nastala je krajem veljače 2015., konsolidacijom Valamar Grupe. Upravlja i posjeduje 41 turistički objekt na jadranskoj obali, u Poreču, Rapcu, Dubrovniku i na Krku. ima više od 3.000 zaposlenika i preko 22.000 dioničara. Upravlja s oko 10 posto kategoriziranog turističkog smještaja u Hrvatskoj, ostvaruje 1,1 milijardu kuna prihoda i u jednom danu može primiti 43.000 gostiju.