SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POLITIKA I TRŽIŠTA
 
Pad tržišta: Trump nazvao trojicu direktora najvećih američkih banaka
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.08.2019. - 06:56:19
NEW YORK - Američki predsjednik Donald Trump održao je konferencijski razgovor s direktorima tri najveće američke banke tijekom oštrog burzovnog pada u srijedu, izvijestio je CNBC pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Trump je razgovarao s izvršnim direktorom J.P. Morgana Jamiejem Dimonom, Brianom Moynihanom iz Bank of America i Michaelom Corbatom iz Citigroupa. Dow je u srijedu imao najgori dan u godini. Investitori su dobili jasno upozorenje o recesiji s tržišta obveznica, pa je Dow Jones pao 800 bodova ili 3%.

Prema riječima jednog od ljudi upoznatih sa situacijom, predsjednik je zatražio od trojice da mu dijagnosticiraju stanje prosječnog američkog potrošača. Rukovoditelji su odgovorili da je sektor potrošnje u dobrom stanju, ali da bi mogla biti još bolja ako se riješe aktualni problemi, između ostaloga i američko-kineski trgovinski rat.

Direktori su Trumpu također rekli da se trgovinski sukob reflektira na prognoze kapitalne potrošnje u korporativnom sektoru. Kako se može neslužbeno doznati, Trump je prihvatio njihovu argumentaciju. 

Direktori su se prije razgovora s Trumpom sastali s američkim ministrom financija Stevenom Mnuchinom. 

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.