SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AUTO TRŽIŠTE
 
Pala prodaja električnih vozila u Kini, prvi put u dvije godine
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 12.08.2019. - 17:54:24
PEKING – Prodaja novih energetskih vozila (NEV) u Kini, uključujući električne, hibridne i plug-in hibridne tehnologije, pala je za 4,7 posto u srpnju u odnosu na godinu dana ranije, što je prvi pad u više od dvije godine, pokazali su podaci najvećeg automobilskog udruženja u toj zemlji.

Prodaja NEV vozila pala je na 80.000 jedinica prošlog mjeseca, u odnosu na rast od 80 posto u lipnju, prenosi agencija Reuters.

Ukupna prodaja svih vrsta automobila na tom najvećem svjetskom tržištu vozila pala je za 4,3 posto u srpnju, što je trinaesti uzastopni mjesec pada prodaje, objavila je Kineska asocijacija proizvođača automobila (CAAM).

To je uslijedilo poslije pada prodaje od 9,6 posto u lipnju i od 16,4 posto u svibnju, kao i nakon godišnjeg pada prodaje u 2018. godini, prvog od 90-ih godina prošlog stoljeća, koji se dogodio u uvjetima usporavanja ekonomskog rasta i trgovinskog rata Pekinga sa Sjedinjenim Državama.

„Glavni razlog pada prodaje novih energetskih vozila u srpnju je zaokret u primjeni nekih mjera“, rekao je Chen Shihua, pomoćnik glavnog tajnika CAAM-a, podsjetivši na prošlomjesečni potez Kine da smanji subvencije za NEV vozila.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.