SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI VLASNIK
 
Palumbo i P&L nakon ponude za preuzimanje drže 82% dionica Lenca
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 01.10.2018. - 15:21:27
ZAGREB - Talijanski Palumbo group zajedno s tvrtkom P&L Shiprepair Holding nakon ponude za preuzimanje Brodogradilišta Viktor Lenac drži gotovo 82 posto dionicar Lenca, pokazuju podatci iz u ponedjeljak objavljenog izvješća o preuzimanju. 

Palumbo group, koji djeluje zajednički s P&L-om, je sredinom kolovoza objavio ponudu za preuzimanje Lenca, po cijeni od 9,26 kuna po dionici.

Tu je ponudu prihvatilo 157 dioničara, koji su talijanskoj kompaniji prodali 6.968.599 dionica Brodogradilišta Viktor Lenac, a koje predstavljaju 41,45 posto temeljnog kapitala i daju pravo na 43,59 posto glasova na glavnoj skupštini, navodi se u izvješću o preuzimanju.

Nakon ponude za preuzimanje, Palumbo drži ukupno 10.035.888 redovnih dionica Lenca, koje predstavljaju 59,69 posto temeljnog kapitala i daju 62,77 glasačkih prava na glavnoj skupštini, budući da 825.187 dionica drži sam Viktor Lenac, prava iz kojih miruju. P&L Shiprepair Holding imatelj je 3.745.572 dionice, koje predstavljaju 22,28 posto temeljnog kapitala i daju 23,43 posto glasačkih prava na glavnoj skupštini, navodi se u izvješću.Tako Palumbo i P&L nakon ponude za preuzimanje zajedno drže 81,97 posto dionica Brodogradilišta Viktor Lenac.

Hanfa je 10. kolovoza Palumbo groupu odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje Brodogradilišta Viktor Lenac, a po cijeni od 9,26 kuna po dionici.

Obveza objave ponude za preuzimanje nastala je 11. lipnja ove godine, jer je Palumbo zajedno s P&L-om, koji je registriran na Malti, a također je u vlasništvu obitelji Palumbo, držao ukupno 40,5 posto dionica Lenca.

Sjedište Palumbo groupa je u Napulju, a glavna mu je djelatnost brodogradnja, izgradnja jahti po narudžbi i jedinstvenim mogućnostima popravka.

Palumbo group ima mrežu od pet brodogradilišta u Sredozemlju, jedno na Atlantskom oceanu, dva nova gradilišta, 14 pristaništa, od kojih jedno predstavlja drugo najveće pristanište u Europi te nudi široku paletu specijaliziranih usluga za bilo koju vrstu plovila i jahti, naveli su iz talijanske kompanije sredinom lipnja kada su putem Zagrebačke burze izvijestili da je za njih nastala obveza objave ponude za preuzimanje Brodogradilišta Viktor Lenac.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.