SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INOVACIJE
 
Park Plaza Arena: Prvi hotel u Hrvatskoj s digitalnim ključem
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 14.07.2016. - 21:38:19
PULA - Arenaturistov hotel Park Plaza Arena u Puli prvi je hotel u Hrvatskoj s digitalnim ključem s kojim turisti u svoje sobe mogu ulaziti uz pomoć pametnih telefona, istaknuto je na konferenciji za novinare čelnika pulske hotelsko-turističke kuće.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja je osmislila jedna pulska tvrtka i koju trenutačno besplatno koristi pedesetak gostiju. Korištenje digitalno ključa je jednostavno - potrebno je preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju, registrirati se i potvrditi registraciju na recepciji hotela uz kreiranje mobilnog digitalnog ključa, otići do sobe i prisloniti telefon na elektronsku bravu te otključati sobu, objašnjavaju iz Arenaturista.

"Takva aktivnost osigurala je konkurentsku prednost Arenaturistu, čiji je hotel Park Plaza Arena prvi u Hrvatskoj s takvom besplatnom uslugom za goste", rekao je glavni izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim.

Objašnjava kako je do pokretanja ove besplatne aplikacije došlo zbog zahtjeva i očekivanja gostiju za pristupom svim potrebnim informacijama vezanim za boravak putem tableta i pametnih telefona, s jedne strane, te potreba neposredne komunikacije hotela s gostima, s druge strane. Time su, smatra Slonim, izbjegnute dodatne kartice i otklonjena su čekanja prijava na recepciji.

Namjera je proširenje ove funkcije i na ostale hotele pod brandom Park Plaza u Puli i Medulinu.

Inače, portfelj Arenaturista uključuje sedam hotela, pet turističkih naselja i osam kampovam ukupnog kapaciteta nešto više od 20 tisuća kreveta.