SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MARAKEŠKI SPORAZUM
 
Pejčinović Burić: Žao nam je vidjeti da nervoza dolazi s Pantovčaka
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 06.11.2018. - 10:24:10

DUBROVNIK - Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić komentirala je u utorak u Dubrovniku jučerašnje predsjedničine oštre kritike upućene na adresu ministarstva koje vodi.

- Prvo u ime MVEP - ono je odradilo sve kako treba. Ja, kao osoba koja ga vodi i ima uvid, tvrdim da je odrađen odličan posao tijekom pregovora. MVEP je i dosljedan u svom stavu kad su u pitanju migracije... Žao nam je da vidimo da nervoza dolazi s Pantovčaka. Što je prijeporno predsjednici države, to bi bilo važno znati. To je dokument kojim se pokušava urediti pitanje migracija, i unutar toga - regularnih migracija,. To je pokušaj da se uređene, regularne migracije, da kad se s njima budemo mogli nositi lakše, da se migrantski pritisci manje. Mislimo da se radi o važnom dokumentu, koji nije sporazum i koji se ne potpisuje. Nije pravno obvezujuć. Svaka država ima suvereno pravo uređivati pitanje migracija. Dokument samo može pridonijeti', kazala je Pejčinović Burić.

Predsjednica je jučer, podsjetimo, oštro napala Ministarstvo vanjskih i europskih poslova jer, po njenim riječima, nije izvijestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama i što sada, kaže, izaziva prijepore.