SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROJEKTI
 
Peking gradi tehnološki park za razvoj umjetne inteligencije
Autor/izvor: SEEbiz / CRI
Datum objave: 03.01.2018. - 16:25:00
Zadnja izmjena: 03.01.2018. - 19:07:17
PEKING - Kineske vlasti su izvijestile da će se kroz pet godina u Pekingu izgraditi tehnološki park u potpunosti posvećen umjetnoj inteligenciji.

Park će biti smješten u okrugu Mentougou, predgrađu zapadnog Pekinga te će se prostirati na 54,87 hektara, izvještava Beijing News, citirajući plan kojeg su vlasti okruga Mentougou objavile u utorak.

Procjenjeno je da će ulaganja iznositi 13,8 bilijuna yuana (oko 2,1 bilijuna američkih dolara), te se očekuje da će park privući oko 400 poduzeća, ukupnog procijenjenog godišnjeg prihoda od oko 50 bilijuna yuana (oko 7,7 bilijuna američkih dolara).

Park će se usredotočiti na područja koja se razvijaju poput brzih velikih podataka, računarstva u oblaku, biometrijske identifikacije i dubokog učenja. Njegova tehnička infrastruktura uključuje petu generaciju mobilnih mreža, super kompjuter i usluge u oblaku.

Tvrtka koja razvija park - Zhongguancun Development Group - će tražiti partnere u kineskim i stranim sveučilištima, istraživačkim institucijama i velikim tvrtkama kako bi uspostavili razna istraživačka centra u parku, uključujući i laboratorij za umjetnu inteligenciju na razini države.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.