SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TUŽBA
 
Perković i Mustač tužili Njemačku Sudu za ljudska prava
Autor/izvor: SEEbiz / h
Datum objave: 04.11.2018. - 21:15:19
ZAGREB - Dok se čeka da se Josip Perković i Zdravko Mustač prebace u Hrvatsku na odsluženje kazne na koju su osuđeni u Njemačkoj njihove obrane podnijele su tužbe protiv Njemačke Europskom sudu za ljudska prava.
Nakon što su, kažu, iscrpili sve ostale pravne lijekove - Josip Perković i Zdravko Mustač prije nekoliko su se dana obratili Sudu za ljudska prava u Strasbourgu: tvrde da im Njemačka nije omogućila pravično suđenje.

"Predsjednik sudskog vijeća bio je sudac koji je suizvršitelj u predmetu Prates i na taj je način stekao prethodno viđenje o krivici Perkovića i prije nego je samo suđenje počelo, a to se odnosi i na Mustača", smatra Perkovićev odvjetnik Anto Nobila.

Odvjetnica Zdravka Mustača, Lidija Horvat rekla je da je "velika većina dokaza obrane odbačena, onemogućen je uvid u spis policije id ržavnog odvjetništva, došlo je do premještanja Perkovića i Mustača tijekom revizijskog postupka u 140 kilometara udaljen zatvor

Imaju li obrane osnove za to, nitko od pravnih stručnjaka koje smo kontaktirali ne želi procjenjivati, jer kažu, ne znaju detalje samog spisa - no na načelnoj razini ističu kako svaka povreda ne znači automatski i nepravični postupak. Statistika Suda je neumoljiva, odbacuje se više od 90% aplikacija.