SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠTO JE DOGOVORENO?
 
Peruško: Grad Zagreb neće dobiti više od drugih vjerovnika
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 25.04.2018. - 13:15:01
ZAGREB - Održana je konferencija za novinare na kojoj će, uz predstavnike Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Agrokora, Tiska i predstavnika sindikata Tiska, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško informirati o postizanju dogovora o nastavku suradnje između Grada Zagreba, Tiska i Agrokora, s ciljem stabilizacije poslovanja Tiska i očuvanja radnih mjesta.

No što su dogovorili? Ne zna se točno. Naime, Peruško tvrdi da Grad Zagreb neće dobiti više od drugih vjerovnika, no ne navodi iznos.

"Grad Zagreb neće ostaviti Tisak na cjedilu. Život je kompromis. Želim da Tisak počne raditi punim plućima. Ja dobivam plaću od tih ljudi. Da njih nema, tih zaposlenika Tiska, mi ne bi dobili plaću. Kao ni što ne bi bilo Hrvatske, da nije bilo branitelja", rekao je Bandić.

"Budući je za mene jako bitno da je ovaj dogovor postignut zbog Tiska, jer sam proveo dio svog rada u Tisku. Drago mi je zbog tih mojih bivših suradnika, koji će ovim sporazumom moći mirno dočekati samu nagodbu i rad nakon nagodbe", rekao je Peruško.

"Sporazumom je obnovljena suradnja s Tiskom, Grad Zagreb je ušao u naš klasičan sporazum koji imamo sa svim dobavljačima. Njime smo dogovorili i nastavak suradnje za dodatnim produženjem koncesije, koja nam ove godine istječe i na taj način omogućili da Tisak ima dugoročniji poslovni model", obrazložio je Peruško postignuti sporazum.

"Ako pogledamo odnos Grada Zagreba i samog Agrokora, on je vrlo kompleksan. Ako gledamo kumulativno taj odnos po pitanju tražbina, ovim sporazumom Grad Zagreb dolazi na nivo onoga što su drugi u cjelokupnom procesu dobili i time smo omogućili da se Grad Zagreb na jedan način izjednači s ostalima", rekao je Peruško, dodavši da se sporazumom fokusiralo prvenstveno na odnos ZET-a i Tiska. "U nagodbu Grad Zagreb ulazi kao i ostali vjerovnici i u tom je odnosu tretiran na isti način kao i ostali dobavljači", rekao je Peruško, dodavši da dogovorom ni na koji način nije taknut dogovor postignut između vjerovnika u načelnom sporazumu od 10. travnja, nego je današnjim sporazumom Grad Zagreb doveden na približno istu razinu kao i ostali sudionici.

Upitan što sporazum znači za Grad Zagreb, Bandić je rekao: Tisak posluje na 142 lokacije u gradu, 30 posto prihoda ostvaruje u Gradu Zagrebu i tu nema puno filozofije, to i djeca u osnovnoj školi znaju izračunati.

"Za Tisak su izuzetno bitne lokacije u Gradu Zagrebu. On je i nacionalni distributer tiskovina. Ovim sporazumom je Tisak opet počeo prodavati ZET-ove karte. Financijski je najveća suradnja između ZET-a i Tiska, posredno je suradnja između lokacija i kroz njih Tisak ostvaruje gotovo trećinu svojih prihoda u maloprodaji, objasnio je Peruško.