SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Peruško: Mercator će na Fortenovu biti prebačen u nekoliko mjeseci
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 11.09.2019. - 12:19:41
ZAGREB - Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško najavljuje kako će se Mercator uskoro naći u kompaniji sljednici Agrokora.

Visoki trgovački sud u Zagrebu uvažio je jednu od žalbi vjerovnika na nagodbu u Agrokoru koja se tiče toga da je Trgovački sud samo primio na znanje, a nije i utvrdio zakonitost pratećih dokumenata nagodbe vjerovnika Agrokora? Zbog toga VTS traži od Trgovačkog suda da utvrdi zakonitost tih pratećih dokumenata. Kako komentirate takvu presudu VTS-a, može li ona “srušiti” provođenje nagodbe?

- Ne, ovo rješenje ni na koji način ne može dovesti nagodbu u pitanje. Riječ je o procesnom rješenju koje je VTS ukinuo zbog formalnih razloga. Kompanija će u ponovljenom postupku u cijelosti udovoljiti zahtjevu suda te očekujemo uskoro isto rješenje. Kako se radi o procesnom rješenju, ono ne utječe na nagodbu, koja je pravomoćna i kao što sam rekao, nije ovim rješenjem ni na koji način dovedena u pitanje, rekao je Peruško za Jutarnji list.

Kako teče prijenos imovine sa starog Agrokora na Fortenova grupu, do kada očekujete završetak tog procesa? Ima li u tom kontekstu novosti s prenošenjem vlasništva Mercatora na Fortenova grupu, upravo je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev zatražio od slovenske vlade da se aktivnije uključi u taj proces ?

- Dnevnopolitičke događaje ne mogu komentirati. Što se tiče prebacivanja imovine, implementacijom nagodbe prebačena je sva imovina starog Agrokora, osim Mercatora. Ali na tome intenzivno radimo, predali smo nadležnim tijelima EK zahtjeve što se prijave koncentracije tiče, u intenzivnoj smo komunikaciji s bankama kreditorima Mercatora i brojnim dionicima Mercatora u Sloveniji. Proces se odvija u skladu s planom i očekujem da ćemo u idućih nekoliko mjeseci i za taj zadatak koji proizlazi iz nagodbe vjerovnika Agrokora moći reći da je uspješno zaključen pa privesti i konačno okončanje postupka izvanredne uprave stvarnome kraju.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.