SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Peruško: Nagodbu će donijeti privremeno vjerovničko vijeće
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 18.05.2018. - 14:09:00
Zadnja izmjena: 18.05.2018. - 14:20:16
ZAGREB - Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Fabris Peruško, otkrio je koje će vjerovničko vijeće donijeti konačnu nagodbu u Agrokoru.

"Privremeno će biti", rekao je Peruško za N1 Televiziju.

Upitan zašto, Peruško je kratko odgovorio da "nema vremena", dodavši da nije točno ono što je Franck tvrdio u svojim priopćenjima ranijih dana.

Postupak procesa implementacije nagodbe se definira ugovorom koji trenutno pišemo, rekao je Peruško.

Što se tiče savjetnika i novca, podsjetio je da je u utorak održana konferencija za medije s vjerovnicima koji su, kaže, poslali jasnu poruku da su svjesni troškova i da su bili potrebni da bi se proces dovelo do kraja.

Danas sam govorio o upravljanju i dostupnosti podataka i da bi se nešto što je nastajalo 20 godina, kao i dugovi, i isprepletena struktura riješila u godinu dana, ustanovile tražbine i postigla nagodba trebao je velik broj ljudi, kazao je Peruško.

Vjerovnici su rekli da shvaćaju taj proces i da im nisu problematični troškovi nastali u procesu, mi smo rekli da ćemo objaviti troškove savjetnika, i to na kraju postupka ćemo i učiniti kako bismo pokušali javnost usmjeriti na glavne probleme ovoga procesa da se riješe osporavanja tražbina u taktičnom smislu i da se dovrši tekst nagodbe, istaknuo je izvanredni povjerenik.

Imamo vrlo kratak rok, danas će biti gotova prva verzija krajnjeg ugovora koji ćemo objaviti idući tjedan i volio bih da postoji širi konsenzus oko toga da nam se pomogne oko nagodbe, poručio je.

Nakon dolaska nove izvanredne uprave napravili smo određene promjene sa savjetnicima , određene procese promjene i promijenjeni su aranžmani što znači da smo određenim savjetničkim timovima kojima se promijenio opseg posla smanjiili njihove fee, kazao je Peruško.
Pitanje je mogu li se priključiti Adris i Franck, a na njega je odvratio kazavši da se radi na tome da pridobije čim veći konsenzus vjerovnika i s tim se firmama aktivno razgovara.