SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Pet kompanija zainteresirano za preuzimanje ili najam Gredelja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.12.2012. - 12:30:27
ZAGREB - Iz Gredelja javljaju kako su interes za poslovnu suradnju, kupnju ili najam TŽV Gredelj iskazalo pet kompanija.
Electro-Motive Diesel inc., SAD (EMD) iskazao je interes za kupnju Gredelja. Žele provesti postupak dubinskog snimanja kako bi se upoznali sa stanjem u društvu, kako bi dali ponudu. Zainteresirani su za bilo koju kombinaciju u mogućoj prodaji kao poslovne cjeline ili prodaji imovine. Trenutno s ovom kompanijom Gredelj radi na izradi 88 okvira okretnog postolja, a postoji interes za nastavak poslovne suradnje na izradi 300 kom neljevanih okvira i 150 lokomotiva za rudarstvo i remotorizacju lokomotiva.

National Railway Equipment co., SAD (NREC) iskazuje već duže vrijeme interes za povezivanje s Gredeljem bilo kupnjom dijela poslovnog udjela, bilo kupnjom dijela imovine, prvenstveno poslovne cjeline 'Proizvodnja lokomotiva'. Dosadašnja poslovna suradnja rezultirala je isporukom 32 lokomotive u Aziju, Afriku i Južnu Ameriku, a trenutno je u tijeku projekt proizvodnje 20 lokomotiva, s mogućnošću ugovaranja dodatnih 15 lokomotiva.

Blooming Heights L.L.C. , Doha – Qatar iskazuje interes u ime nekoliko investitora sa Srednjeg Istoka. Žele da im se pruži prilika za provođenje procjene vrijednosti (due diligence).

China National Corporation for Overseas Economic Cooperation (Kineska nacionalna korporacija za inozemnu ekonomsku suradnju), Xicheng District, Beijing, China iskazali su interes za kupnju Gredelja kao cjelinu, aktivno su spremni sudjelovati u rješavanju stečajnog postupka, planirajući daljnji razvoj postojećih radnih programa, investirati u nove tehnologije i nova zapošljavanja, te potpora da se uključimo u modernizaciju željezničkih vozila u RH i regiji.

HŽ Putnički prijevoz iskazao interes za najam dijela poslovno-proizvodnog prostora, te kupnju dijela opreme i strojeva za potrebe nove tvrtke koju kane osnovati tzv. 'Tehnički servisi'. Radi se prvenstveno o strojevima i opremi specijaliziranih radionica iz poslovne cjeline Popravak vagona i vlakova.