SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIPAJANJE
 
Petrokemija pripaja tvrtku Restoran - Petrokemija
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.11.2016. - 11:25:57
KUTINA - Nadzorni odbor Petrokemije d.d. dao je prethodnu suglasnost Upravi tvrtke za donošenje poslovnih odluka i izvršenje svih potrebnih radnji za provedbu pripajanja društva kćeri Restoran - Petrokemija d.o.o. matici Petrokemiji d.d.

Nakon provedbe potrebnih pravnih radnji, zajednička objava Petrokemije d.d., kao društva preuzimatelja i Restoran - Petrokemije d.o.o. kao pripojenog društva, kojom se obavještava zainteresirana javnost da je Ugovor o pripajanju položen u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu, bit će objavljena na službenoj Internet stranici Društva i u Narodnim novinama.

Kutinska Petrokemija za prvih devet mjeseci ove godine iskazala je gubitak iz poslovanja od 29,7 milijuna kuna, što je gotovo upola manje od gubitka u istom razdoblju lani te potvrđuje nastavak pozitivnijeg poslovanja i daljnje stabilizacije društva. U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Petrokemije dosegnuli su 1,44 milijarde kuna, što je 25,3 posto manje nego u istom razdoblju 2015., godine. Istodobno, za 25,7 posto smanjeni su i u ukupni rashodi, na 1,47 milijardi kuna.

Gubitak u poslovanju tako je bio 29,7 milijuna kuna, što je za 22,1 milijun kuna ili 35 posto manje nego u istom razdoblju 2015.