SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PONUDE
 
Petrokemija: Stiglo nekoliko ponuda zainteresiranih investitora
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.07.2017. - 15:25:33
KUTINA - Petrokemija bi ipak već ove godine mogla dobiti strateškog partnera.

Kompanija je danas objavila kako je, nastavno na javno objavljeni Poziv za indikativno iskazivanje interesa u dokapitalizaciji Petrokemije d.d., Društvo do roka iskazanog u Pozivu i obavijesti o produženju roka za ponude zaprimilo ponude zainteresiranih ponuđača. 

- Ponude potencijalnih investitora će nakon obrade biti prezentirane Nadzornom odboru Društva kao i Ministarstvu državne imovine i Centru za restrukturiranje i prodaju kao predstavnicima većinskog vlasnika, a o daljnjim koracima u procesu izvijestiti ćemo javnost, poručuju iz kompanije.

Prije desetak dana izvijestili smo kako se razmatra model koji podrazumijeva ulazak Prvog plinarskog društva (PPD-a), mirovinskih fondova te Janafa i HEP-a kroz koje bi država zadržala 25 posto dionica u Petrokemiji. Službeno, svi spomenuti zasad o tome šute.

U HEP-u kažu samo da, “sukladno svojim strateškim ciljevima, kontinuirano razmatraju potencijalna ulaganja, dok će konkretne poslovne odluke ovisiti o analizi dugoročne isplativosti pojedinih projekata te procjeni njihova doprinosa razvoju proizvodnog portfelja HEP-a”. Slično se može čuti i od pojedinih privatnih ulagača, koji kažu da još ništa nije dogovoreno, da se ne žele zalijetati te da tek treba vidjeti kako bi mogao izgledati poslovni model. Pothvat je vrlo rizičan, ističu, ali ima smisla ako je većinski vlasnik privatni ulagač i ima upravljačka prava.