SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLAŽE
 
Pijeskom će biti nasuto 46 plaža u Boki
Autor/izvor: SEEbiz / CdM
Datum objave: 24.05.2015. - 11:22:57

PODGORICA - Javno preduzeće Morsko dobro će u narednom periodu nasuti pijesak na 46 plaža u Boki. U opštini Herceg Novi na 31. plaži, a u Kotoru i Tivtu na devet, odnosno na šest plaža.

Na osnovu posebnog elaborata, koje je napravilo Morsko dobro, Agencija za zaštitu životne sredine izdala je odobrenje kojim je naznačeno da se nasipanje može obaviti tokom maja, odnosno na nekim plažama nakon ljetnje turističke sezone, prenosi Radio Jadran.

Pješčani dijelovi plaža biće u Igalu između vile Galeb i kuće Tabakovića, u Kumboru ispod kuće Mustura, Nenadića, Raševića i Ivovića, Vujinovića. U Đenovićima kod Odalovića, na Gradskoj plaži i to njen središnji dio, zatim ispod Komadine, kod Sidra sa zapadne strane, ispod Ninkovića. U Baošićima kod Vujisića, Mužinića, Vulovića, Lanterne, Šapčana, ispod Kamilića i kuće Ćukovića.

U Bijeloj kod istočne kapije Brodogradilišta, ispod škole na dva mjesta, kod velike plaža hotela Carine, ispod Živkovića, od Vulovića do Dulića, Lakonića, Ilića i Vidovića, ispod nekadašnjeg hotela Park, ali će se prije toga ukloniti betonski zid.

U Kamenarima ispod crkve Sv. Ane, kod plivališta, ispod autobuskog stajališta, Barićevo ispod škole i do palme, plaža Bara,kod svetionika zapadna strana.

Inače, JP Morsko dobro ponovo je raspisalo javni poziv za davanje u zakup 20 plaža u Novom, u Tivtu osam, Kotoru 12 i Budvi za sedam plaža.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.