SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SUSRETI
 
Plenković nakon sastanka s Bandićem: Ovo je bio jako konstruktivan, potreban sastanak
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.11.2019. - 13:26:58
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković razgovarao je sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, o svim projektima koji su dobri za Zagreb i Zagrepčane.

"Razgovarat ćemo o svim projektima koji su dobri za Grad Zagreb i Zagrepčane, gdje su bitni resori iz vlade koji podržavaju te projekte", rekao je Plenković novinarima u Banskim dvorima, navodeći kao primjer zagrebački rotor.

Dodao je da takve sastanke vlada vodi s brojnim županima i gradonačelnicima te da mu je drago što postoji veliki interes za glavni grad.

Obojica su se nakon sastanka obratila medijima.

Premijer Plenković je nakon sastanka otkrio kako su na sastanku teme o kojima se razgovaralo bile dječja bolnica u Blatu, Imunološki zavod, projekt Zagreb na Savi te povezivanje od zračne luke do centra grada.

"Govorili smo i o usvajanju GUP-a za Grad Zagreb. Riječ je o temi stručnog karaktera. Govorili smo i o nizu aspekata o financiranju Grada Zagreba i fiskalnoj poziciji grada dugoročno. Ovo je bio jako konstruktivan, potreban sastanak te ćemo u duhu dobre suradnje nastaviti rješavati sve projekte koji doprinose razvoju Grada i Hrvatske", rekao je Plenković.

"Sinoć sam rekao da je danas novi dan i stvarno je", rekao je Bandić.

"Odgovornost i partnerstvo su ključne riječi koje su bile i ostat će kamen-temeljac za nastavak razvoja Grada i Hrvatske", rekao je Bandić koji je rekao da je jako zadovoljan sastankom.

Drago Prgomet je na koncu prokomentrirao kako nijedan ključni projekt ne može proći bez suradnje vlade i grada.

Sastanku je nazočio i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je ustvrdio da njegovo ministarstvo radi na provjeri zakonitosti zagrebačkog GUP-a bez ikakvog politikanstva.

"Prostorni plan je donijela Gradska skupština, GUP donosi Gradska skupština. Na nama je da provjerimo jesu li sve procedure napravljene po zakonu", kazao je Štromar.

Dodao je da tu nema nikakvog politikanstva te je iskazao sigurnost da o tome nitko neće njega kao političara pitati jer na utvrđivanju zakonitosti GUP-a u ministarstvu rade stručne službe.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je da njegovo ministarstvo trenutno ulaže oko 700 milijuna kuna u Zagreb, u obnovu rotora i nabavku autobusa.

"Sada dogovaramo, unutar sadašnjeg operativnog programa, nabavku novih tramvaja, obnovu autobusnog kolodvora te projekt novog prometnog ulaska u Zagreb", rekao je.

Na pitanje ucjenjuje li Bandić vladu potporom svojih zastupnika u Hrvatskom saboru, Butković je odgovorio kako on za to ne zna.