SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Plenković: Ne vjerujem da će se ugroziti postupak nabave zrakoplova
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.12.2018. - 13:04:33
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković komentirao je napise o navodnoj blokadi SAD-a hrvatske kupovine borbenih zrakoplova F-16 Barak od Izraela.

''Mediji su se raspisali temeljem neke informacije s nekog portala. Očekujem da Ministarstvo obrane, koje vodi ovaj proces i detaljno je involvirano u sve detalje, vidi s našim partnerima ima li tu nekih novih elemenata u procesu koji je vođen vrlo dugo i temeljito. Nama je kao Vladi bilo važno da je teret odgovornosti na osiguravanju suglasnosti koju SAD mora dati bilo kome tko je nekad od njijh kupio neku vrstu naoružanja, teret dobivanja te suglasnosti je na izraelskoj strani. Što se hrvatske strane tiče, mi nismo ni u kakvoj posebno opterećujućoj situaciji, sve što je napravljeno s naše strane bilo je u dobroj vjeri, ostalo je eventualno između Izraela i SAD-a'', rekao je Plenković.

''Siguran sam da su sve službe koje su na ovome radile jako dobro i detaljno pripremile cijelu tu temu i prije donošenja konačnih odluka slali smo posebno izaslanstvo u Izrael i SAD da se sve verificira prije konačne odluke i upitnih informacija nije bilo'', rekao je premijer.

Vidio je i priopćenje veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

''Iz njihovog priopćenja se vidi da su oni jako zainteresirani da se taj problem, ako i postoji, riješi'', rekao je Plenković.

Upitan postoji li mogućnost da se ugrozi proces nabave zrakoplova, Plenković je odgovorio: "Ne vjerujem."