SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RJEŠENJE
 
Plenković šef, Divjak suvoditeljica obrazovnog povjerenstva
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.09.2017. - 13:40:44
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković bit će predsjednik, a ministrica Blaženka Divjak i HDZ-ova Vesna Bedeković suvoditeljice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja.

HDZ i HNS ovog bi tjedna trebali održati još jedan sastanak na kojem će dogovoriti završne detalje.

"Prema Strategiji obrazovanja predsjednik Vlade rukovodi Posebnim stručnim povjerenstvom i dogovoreno je da supredsjedateljice ili suvoditeljice budu ministrica Blaženka Divjak i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković (HDZ)", kazao je Batinić za N1.

Dogovor je postignut na zajedničkom koalicijskom sastanku HDZ-a i HNS-a ovog tjedna.

"Vjerujem da će predsjednik Vlade to objaviti javnosti po isteku mandata ovog Povjerenstva. Čekamo da se sporazum potpiše i nakon toga će biti objavljen. Sastanak smo održali ovog tjedna i očekujemo da se uskoro obznani i realizira".

Postavlja se pitanje što će biti s dosadašnjom predsjednicom Povjerenstva Dijanom Vican i hoće li joj biti ponuđeno da bude članica Povjerenstva.

"Što će biti s gospođom Vican ovisi o predsjedniku Povjerenstva, predsjedniku Vlade, u svakom slučaju ne ovisi o HNS-u. Ne znam je li gospođa Vican upoznata s ovom odlukom", rekao je Batinić.

Povjerenstvo u novom sastavu trebalo bi raspravljati i o budućnosti Ekspertne radne skupine.

"To je sve u nadležnosti PSP-a. Kada se ono konstituira, tada će zajedno supredsjedateljice, ministrica Divjak i gospođa Bedeković, zajedno s predsjednikom Vlade, na tragu što skorijeg i bržeg početka svih pripremnih aktivnosti za provođenje pilot projekta, razmatrati i pitanje Ekspertne radne skupine i svega onoga što je potrebno da kurikularna reforma, odnosno reforma obrazovanja s ove mrtve točke krene dalje", kaže Batinić.