SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
WEF
 
Plenković u Davosu, čeka ga niz bilateralnih sastanaka
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 24.01.2019. - 09:03:34
DAVOS - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu, u četvrtak i petak, 24. i 25. siječnja 2019. godine.

Na Forumu će sudjelovati u tri rasprave. U četvrtak će sudjelovati na neformalnom okupljanju svjetskih gospodarskih lidera na temu „Svijet u doba globalizacije 4.0", koju će moderirati predsjednik Svjetskog gospodarskog foruma Børge Brende, a potom će sudjelovati i u raspravi na temu „Prijelomna točka ili prekretnica za Europu?".

U petak će sudjelovati u panelu na temu „Stvaranje snažnog partnerstva za rast i mir na zapadnom Balkanu", s posebnim naglaskom na regionalnu stabilnost, jačanje trgovinske razmjene i konkurentnosti te ulazak u 4. industrijsku revoluciju.

Tijekom boravka u Davosu, predsjednik Vlade Andrej Plenković održat će niz bilateralnih sastanaka.

Tako će se u četvrtak sastati s nizom svjetskih gospodarstvenika, među kojima su predsjednik Uprave DAMAC grupe, predsjednik tvrtke Hoffmann-La Roche, predsjednik Uprave Antofagasta Minerals, predsjednik i glavni izvršni direktor Marriott Internationala, potpredsjednik tvrtke Coca-Cola, predsjednik poslovanja za Europu, Srednji Istok i Afriku tvrtke Google te potpredsjednik tvrtke Mastercard.

Sastat će se i s predsjedateljem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem, predsjednikom Vlade Irske Leom Varadkarom, predsjednikom Švicarske Konfederacije Ueliem Maurerom, glavnim tajnikom Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Angelom Gurriom, predsjednikom Europskog istraživačkog vijeća Jean-Pierreom Bourguignonom, kao i s predsjednicom Kršćansko-demokratske unije (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer.