SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROSVJEDI
 
Pobuna na obali protiv Zakona o koncesijama
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 18.06.2017. - 11:36:00
Zadnja izmjena: 18.06.2017. - 11:38:24
SPLIT - Inicijativa "Pokret otoka" ne odustaje od zahtjeva za uključivanje javnosti u raspravu o izmjenama Zakona o koncesiji, koji je već poslan u saborsku proceduru.

Traže i da se lokalna zajednica uključi u proces odlučivanja o koncesioniranju plaža. Za danas najavljuju prosvjede diljem otoka i priobalja, po uzoru na nedavno održan na bolskom Zlatnom ratu nakon kojeg je Vlada odlučila poništiti natječaj zbog naknadno utvrđenih nepravilnosti.

Organizatori za ponedjeljak najavljuju i mirno okupljanje ispred zgrade Vlade.

Želimo da se ponovno vrati ovaj postupak, da se iz te hitne procedure zaustavi i da ponovno ide u raspravu i da svi oni koji imaju nešto za kazati, da im se omogući da to i kažu, i da reagiraju, da se zaustavi ovo kaotično stanje sa pomorskim dobrom u Hrvatskoj, poručio je Srđan Marinić, Pokret otoka.
Nezadovoljni zbog Zakona o koncesijama koji bi se trebao naći pred zastupnicima idući tjedan,  traže da se Zakon vrati na javnu raspravu i otvori široj javnosti. Drže da se mora provesti široka javna rasprava na ovu temu te da se koncesije na pomorskom dobru moraju rješavati kroz Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama.