SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PANTOVČAK
 
Počeo sastanak Vučića i Grabar-Kitarović
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.02.2018. - 12:04:57
ZAGREB - Točno u 10,30 kolona automobila stigla je na Pantovčak, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dočekala je Aleksandra Vučića ispred ulaza u rezidenciju. 

Uz slabi snijeg koji je počeo padati dvoje predsjednika uputila se na svečani doček uz sve državne počasti i intoniranje srpske i hrvatske himne. Na reveru kaputa hrvatske predsjednice bilo je ispisano na glagoljici, izvezeno zlatnim slovima, 'hrabrost'.

Uz slabi snijeg koji je počeo padati dvoje predsjednika uputilo se na svečani doček uz sve državne počasti i intoniranje srpske i hrvatske himne. Na reveru kaputa hrvatske predsjednice bilo je ispisano na glagoljici, izvezeno zlatnim slovima, 'hrabrost'.

"Pozdrav vojnicima", pozdravio je Vučić počasni vod Hrvatske vojske, a nakon toga su predsjednicima predstavljeni članovi izaslanstava. Poslije slikanja predsjednici su se uputili na razgovor u četiri oka.

Dvoje dužnosnika na Pantovčaku razgovaraju u četiri oka, a kasnije će im se priključiti izaslanstva u kojima je nekoliko ministara, koordinatora za otvorena pitanja kao i predstavnici manjina i udruga nestalih u ratu.

Grabar-Kitarović i Vučić razgovarat će o otkrivanju sudbine 1945 nestalih osoba, povratu kulturnog blaga opljačkanog u Hrvatskoj za vrijeme rata, suradnji u progonu osumnjičenih ratnih zločinaca, položaju manjina i neriješenoj granici.