SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Počivalšek: Nećemo kupiti Mercator, ali želimo zaštititi slovenske dobavljače
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.09.2019. - 19:05:19
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek izjavio je da slovenska vlada nema planove o ponovnoj kupnji trgovačkog lanca Mercator, ali je zainteresirana da u njemu budu zaštićeni slovenski dobavljači nakon što se Mercator uključi u Fortenova grupu.

"Nećemo se suprotstavljati prijenosu Mercatora na Fortenovu, ali smo se kao država dužni pobrinuti za ravnopravan položaj Mercatorovih slovenskih dobavljača u novom sistemu", kazao je Počivalšek u razgovoru s novinarima prilikom posjeta sajmu obrtništva u Celju, dodavši da ruska Sberbanka ne namjerava ostati dugoročni vlasnik Fortenove.

Počivalšek je ovih dana sudjelovao u delegaciji koju je predvodio premijer Marjan Šarec, u razgovorima s ruskim premijerom Medvedevom u Moskvi, a jedna od tema bila je i budućnost Mercatora, s obzirom na veliku važnost Mercatora za slovensku ekonomiju, zaposlenost i prehrambenu industriju.

U pratnji delegacije bio je i nekadašnji direktor Mercatora, ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, pa su se u medijima pojavile špekulacije da bi on mogao ponovo postati direktor trgovačkog lanca ako Slovenija otkupi dionice Mercatora u vlasništvu ruskih banaka.