SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVE NARUDŽBE
 
Podravka očekuje dobre vijesti iz Katara
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 09.06.2017. - 12:37:20
ZAGREB - Nakon što su Saudijska Arabija i saveznici u regiji prekinuli diplomatske veze s Katarom optužujući tu zemlju za sponzoriranje terorizma i približavanje Teheranu, zanimalo nas je što se događa s poslovima hrvatskih tvrtki u toj zemlji.

Posebno se to tiče Podravke koja je nedavno, prilikom posjete hrvatske predsjednice Kataru u travnju, sklopila tamo veliki posao. Potpisala je, naime, dugoročni distribucijski ugovor s katarskim distributerom, tvrtkom Arabian Supplies, koja je dio velikog Tadmur holdinga.

Arapske su zemlje obustavile i letove prema i iz Dohe te zatvorile svoje kopnene i morske granice s tim malenim emiratom bogatim plinom i naftom, što bi moglo ugroziti provođenje ugovora. No, u Podravci zasad nisu alarmirani. Rate zbivanja, a pogodilo bi ih ako se prometna blokada proširi na pomorski promet.

"Naš partner je, nakon prve narudžbe u prvom kvartalu 2017., već izložio naše ključne proizvode na police lokalnih trgovina (Carrefour, Family Food Centre, Al Meera...), a u narednih par dana očekujemo novu narudžbu dijelom i zbog pojačane potražnje za prehrambenim proizvodima u Dohi. Naravno, kompletnu situaciju pratimo s maksimalnom pozornošću jer inicijalni uspješni komercijalno marketinški koraci mogu biti anulirani ukoliko se prometna blokada proširi i na brodski promet", odgovorili su iz koprivničke kompanije na naš upit.

Inače, osim Katara, početkom ove godine je Podravka dogovorila dugoročne projekte s lokalnim partnerima u Omanu i Kuvajtu, a najavili su I skori početak "sustavne obrade" Egipta, Bahreina, Iraka i Libanona.