SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MEDIJSKA SCENA
 
Pokrenut sajt New York Timesa na srpskom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.01.2018. - 15:25:02
BEOGRAD - Nedeljnik i New York Timesa pustili su tačno u podne novi sajt New York Timesaa na srpskom jeziku, The New York Times International Report, saopštio je beogradski nedeljni magazin Nedeljnik.

Na internet stranici www.nedeljnik.rs/nytinternationalreport svakodnevno će se objavljivati aktuelni tekstovi, najbolje fotografije i video-klipovi iz najuticajnijih i najpoznatijih svetskih novina, sa 122 Pulitzerove nagrade i 1.400 zaposlenih novinara i fotoreportera.

Mesečno će na sajtu New York Timesa na srpskom biti objavljeno oko 200 tekstova, kao i aktuelni video-klipovi iz produkcije New York Timesa, saopštio je Nedeljnik.
To je nastavak saradnje Nedeljnika i najvećeg novinskog izdavača, sa prvim mesečnikom New York Timesa u istoriji, koji izlazi svake druge nedelje u mesecu besplatno u Nedeljniku, kao i njihovim čuvenim godišnjakom Turning Points, koji je od pre desetak dana na svim kioscima u zemlji.

Povodom puštanja u rad sajta u Beograd je došao i Michael Greenspon, generalni menadžer njuz servisa i inovacija, najviše pozicionirani član porodice Salzberger koja pet generacija vodi New York Timesa.

Sa njim je u poseti redakciji Nedeljnika bila Cass Adamson, regionalna direktorka New York Timesa za Evropu, Bliski istok i Afriku.

U saopštenju je navedeno da su Grinspon i Adamson tokom posete Nedeljniku, u razgovoru sa direktorom Veljkom Lalićem i odgovornim urednikom Markom Prelevićem, govorili o značaju pokretanja tog projekta, o produžetku partnerstva New York Timesa i Nedeljnika, ali i o trenutnoj situaciji u novinarstvu i izazovima sa kojima se sreću novinari, kako u svetu, tako i u regionu, s posebnim naglaskom na odnos vlasti prema medijima.