SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKORDI
 
Pola milijuna putnika u Zračnoj luci Pula
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.09.2017. - 18:03:18
PULA - Petstotisućiti ovogodišnji putnik u pulskoj Zračnoj luci stigao je utorak poslijepodne na letu Germanvingsa iz Düsselldorfa.

To je prvi put u samostalnoj Hrvatskoj da je tijekom jedne godine u Zračnoj luci Pula ostvaren promet od pola milijuna putnika, a 500-tisućiti putnik je Nijemac Bernhard Holle, koji je u Pulu doputovao sa suprugom Danielom.

Čestitajući mu i darivajući ga, direktor pulske zračne luke Svemir Radmilo rekao je kako se nakon rekordnih rezultata po broju putnika i broju zrakoplovnih operacija ostvarenih u protekla četiri mjeseca i u rujnu nastavlja pozitivan trend.

Dodao je da je Zračna luka Pula već 26. kolovoza prešla prošlogodišnju brojku od 436.121 putnika.

"Ponosni smo na ovaj rezultat, jer je to plod dobrog rada osoblja, ponajviše imajući u vidu da smo prošle godine 400-tisućitog putnika dočekali krajem rujna", istaknuo je Radmilo.

Iznio je kako je cjelokupni promet od siječnja do kolovoza povećan za 31 posto u odnosu na lani, uz napomenu da je zračna luka gotovo dva mjeseca bila zatvorena zbog presvlačenja uzletno-slijetne staze.

"Izuzetno sam ponosan što zrakoplovne kompanije prepoznaju rad i profesionalnost Zračne luke Pula i njen odnos prema poslovnim partnerima i putnicima. Vjerujem da ćemo do kraja godine biti blizu 600 tisuća putnika", zaključio je Radmilo.

Sljedeće godine u Zračnoj luci Pula u planu su ulaganja u parkiralište i svjetlosnu signalizaciju.