SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROTEST
 
Poljoprivrednici najavili protestnu vožnju do Beograda
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 08.09.2013. - 16:57:39
ZRENJANIN - Nezadovoljni ponuđenom otkupnom cenom suncokreta poljoprivrednici iz Zrenjanina i novocrnjanske opštine, gde se nalaze dve fabrike ulja, u nastavku protesta za sutra su policijskoj upravi prijavili vožnju traktorima za Beograd.
"Večeras će u Zrenjaninu biti održan sastanak poljoprivrednika, gde ćemo razgovarati o nastavku protesta i videti koliko je ljudi raspoloženo da traktorima krene za Beograd", rekao je Tanjugu predsednik Uduženja zemljoradnika u tom gradu Ognjen Rackov.

Predsednik udruženja u opštini Nova Crnja Petar Matijević kaže da je, posle neuspelih razgovora u Ministarstvu poljoprivrede pre tri dana, za sutra prijavljena protestna vožnja traktorima proizvođača suncokreta i iz te pogranične banatske opštine.

"Žetva je u jeku, bilo bi bolje da prerađivači malo popuste, jer za dogovor o ceni još ima prostora i ekonomskih razloga", rekao je Matijević Tanjugu.

On procenjuje da je od prerađivača ponuđenih 25 dinara za kilogram premalo i da bi bilo dobro da dođe do kompromisa, da obe strane popuste, odnosno da uljare otkupe ovogodišnji rod suncokreta po 32 dinara za kilogram.

Pod suncokretom u Srednjobanatskom okrugu je ove godine 45.000 hektara veoma dobrog prinosa i kvalitetnog zrna, a na tom području su i "Dijamant", najveća fabrika ulja na Balkanu i "Banat" u Novoj Crnji.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.