SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LETOVI
 
Poljski LOT povećava broj letova za Hrvatsku
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.04.2017. - 19:16:16
ZAGREB - Poljski avioprijevoznik LOT nastavlja svoje širenje u Hrvatskoj nakon nedavnog povratka na ovo tržište (zbog restrukturiranja). 

Kako su novinarima objasnili iz kompanije u petak u Poljskom veleposlanstvu, LOT će ove godine imati letove između Varšave i ukupno četiri hrvatska grada, pa će tako uz Zagreb, svoje usluge ponuditi i za Split, Zadar i Pulu tijekom turističke sezone, čime će, nadaju se, dodatno ojačati interes Poljaka za ljetovanje u Hrvatskoj.

U Zadar i Pulu će LOT letjeti jednom tjedno, dok će Split i Varšavu povezivati dva puta na tjedan, naravno, prvenstveno u svrhu prevoženja turista na odmor.

– Hrvatska je jedna od ljepših zemalja na Mediteranu, a nije još dokraja otkrivena. Zahvaljujući našim ljetnim vezama između Varšave i ključnih hrvatskih ljetovališta, dat ćemo svoj doprinos u promociji Hrvatske kao savršene destinacije za odmor pun sunca. Bit će to promocija ne samo među Poljacima, već i putnicima iz drugih zemalja. Za pravi primjer mogu poslužiti putnici iz Azije koji sve češće posjećuju Poljsku kako bi kasnije LOT-om letjeli za Split ili Zadar da tamo provedu svoj odmor – rekao je direktor korporativnih komunikacija LOT-a Adrian Kubicki te dodao:

– Naravno, svaka je veza obostrana, zato su naši letovi odlična prilika za putnike iz Hrvatske da upoznaju turističke vrijednosti Poljske ili drugih mjesta kamo letimo.

Razvoj veza s Hrvatskom dio je strategije rentabilnog rasta koju LOT implementira od samog početka 2016. godine. U skladu s njenim pretpostavkama – LOT planira postati avioprijevoznik prvog izbora, ne samo za putnike iz Poljske, već i putnike iz drugih zemalja regije. Slijedom toga, ali i velikog interesa putnika, LOT će od srpnja povećati i broj tjednih letova za Zagreb, sa sedam na deset.