SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Ponovo oglašena prodaja Jugoremedije
Autor/izvor: SEEbiz / eKapija
Datum objave: 02.07.2018. - 12:07:48
BEOGRAD - Stečajni upravnik Jugoremedije oglasio je novu prodaju zrenjaninske fabrike lekova javnim prikupljanjem ponuda.

Vrednost fabrike lekova procenjena je na skoro 3,9 milijardi dinara, a otkup dokumentacije zainteresovane kupce koštaće 500.000 dinara.

Kako za eKapiju kaže stečajni upravnik Radovan Savić, cena je ista kao i prilikom prethodnog pokušaja prodaje Jugoremedije u februaru, kada je bilo zainteresovanih kupaca, ali na tender ipak nije stigla nijedna ponuda.

- I sada imamo nekoliko potencijalnih investitora, koji su već kontaktirali i Ministarstvo privrede. Čini se da je glavni preduslov koji opredeljuje kupce vraćanje dozvola Jugoremediji za stavljanje u promet 22 leka, oko kojih je u toku parnica pred Privrednim sudom u Zrenjaninu - navodi Savić.

On ističe da pogoni trenutno ne rade, ali da su u dobrom stanju i da bi novi kupac uz dodatnu investiciju veoma brzo mogao da pokrene proizvodnju.

U imovinu Jugoremedije, čija je prodaja oglašena, spada industrijski kompleks fabrike, pripadajuća oprema, jedan stan, 28 motornih vozila, inventar... U prodaju je uključena i intelektualna svojina – 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.

Takođe, prodaju se i preparati koji predstavljaju lekove zaštićene robnim žigom, 9 komada, i 12 preparata koji predstavljaju generičke lekove za koje Jugoremedija poseduje kompletan tehnološki postupak.

Ponude se dostavljaju do 6. avgusta, do 11.45 časova, a samo 15 minuta kasnije ponude će biti javno otvorene u prostorijama fabrike.