SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TELEFONIJA
 
Pošta Srbije najavljuje ulazak u fiksnu telefoniju
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 12.06.2015. - 14:07:44
BEOGRAD - Direktor JP "Pošta Srbije" Milan Krkokabić najavio je danas da očekuje da će od jeseni to preduzeće uvesti usluge fiksne telefonije i ponuditi objedinjeni paket usluga koji će činiti fiksna telefonija, kablovska televizija i internet.
"Uskoro ćemo moći da ponudimo objedinjeni paket usluga po ceni koja je neuporedivo pristupačija od bilo kog operatera u Srbiji. Naša prednost je pokrivenost celokupne teritorije Srbije", rekao je Krkobabić i dodao da je Pošta za tu uslugu fiksne telefonije već podnela potrebne zahteve.

On je podsetio da je to preduzeće i ranije pružalo usluge fiksne telefonije, koje su, dodao je, 1997. godine izdvojene u Telekom Srbije.

Direktor Pošta Srbije je novinarima nakon što je ispratio novih 219 poštanska vozila na put širom Srbije rekao da građani imaju poverenje u "Poštu Srbije" i da će to preduzeće nastojati da realizuje nova tehnološka rešenja i primeni ih.

"Upravo investiranje u IT tehnologiju je ključ. Kompanija mora da raste i razvija se, pre svega u tehnološkom smislu. Nastavljamo ulaganje u informacione tehnologije, i kao jedan od ključnih sektora za savremene pošte u svetu", rekao je Krkobabić.

On je dodao da očekuje da će Pošta od jeseni imati objedinjeni paket usluga odnosno "paket kanala koje nema niko po najnižoj mogućoj ceni".

"Mislim da cenovno možemo da idemo i malo dole", rekao je Krkobabić i dodao da se teško možete izboriti sa konkurencijom ako ona nudi tri stvari ođednom, a vi samo jednu.

"Ali, ako istovremeno odradite nekoliko stvari, a u ovom paketu imaćemo fiksnu telefoniju, internet i kablovski sistem, a cena je pristupačnija, nema razloga da ne budemo cenovno bolji i bićemo", rekao je Krkobabić.

On je napomenuo da je prošle godine Pošta imala investicuju od 46 miliona evra iz sopstvenih sredstvava, da to preduzeće posluje bez gubitaka i da redovno isplaćuje plate za 15.000 zaposlenih, koje su, kako je kazao, pristojne.

"To pokauzjuje da javna preduzeća mogu da daju dobar rezultat i da javna preduzeća mogu da se srede", kazao je Krkobabić.

Direktor "Pošta Srbije" rekao je da je za prva tri meseca ove godine to preduzeće ostvarilo neto dobit od osam miliona evra, a prošle godine u istom periodu ta dobit je iznosila 5, 8 miliona.

"Ovim tempom prelazimo sigurno 30 miliona evra na godišnjem nivou", rekao je Krkobabić.

Naglasio je i da će to JP nastaviti sa ulaganjem u IT sektor, kao i razvojem sektora finansijskih usluga, te da će brlo brzo početi da obavlja i menjačke poslove.

"Vrlo brzo otvaramo menjačnice, to smo i nekada radili, a uvode se i poslovi posredovanja u osiguranju", rekao je Krkobabić.

Što se tiče sektora finansjijskih usluga on je dodao da je to segment usluga gde ce Pošta sa promenom zakonskih rešenja o obavljanju platnog prometa od jeseni biti u prvom planu.

On je naveo da se poslovne banke polako, ali sigino povlače iz onih delova Srbije gde nemaju interes da posluju, i da u 16 opština nema nijedne poslovne banke, a da je Pošta prisutna u svakoj opštini u Srbiji.

Kako je kazao,"broj finansijskih transakcija je impresivan", i u poštama ih je četiri puta više dnevno u odnosu na to koliko ih je u svim poslovnim bankama zajedno.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.