SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBILAZAK
 
Potencijalni koncesionari sledeće sedmice na Aerodromu Nikola Tesla
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 08.07.2017. - 13:32:41
BEOGRAD - Predstavnici pet stranih kompanija zainteresovanih za upravljanje aerodromom "Nikola Tesla" boraviće tokom naredne sedmice u Beogradu kako bi se upoznali sa detaljima poslovanja tog preduzeća, pišu "Večernje novosti" u današnjem izdanju.

Neobavezujuće ponude dostavili su švajcarsko-francuski konzorcijum ("Merdiam Eastern Europe investments", Aerodrom iz Zuricha i "Efage"), indijsko-grčki konzorcijum ("GMR infrastracture limited" i "Terna"), francuska kompanija "Vinci", južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum ("Incion international Airport Corportation", "Jitirimlari ve isletme" i "VTB Capital infrastructure") i kineski konzorcijum ("Hainan Air Travel ", "HNA" i "China National Aero Technology").

Na pretkvalifikacioni konkurs za beogradski aerodrom ranije se javilo 27 kompanija a u drugi krug je ušlo njih pet i one bi trebale da do polovine septembra dostave obavezujuće ponude.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je ranije da očekuje da će se na jesen znati ko će biti koncesionar aerodroma "Nikola Tesla".

"Zvanično sve papirološki, birokratski treba da bude završeno u martu sledeće godine, ali će se na jesen znati ko je koncesionar i već tada će se krenuti u razgovore o potpisivanju ugovora", najavila je ministarka.